Afgelopen week hebben onze lifeguards het een stuk rustiger gehad dan de afgelopen twee weken. In totaal waren er 10 hulpverleningen; 3 kleine EHBO, 2 keer assistentie ambulance, 2 vermissingen en 3 EHBO. Bij kleine EHBO kan je denken aan snijwondjes/splinters. Bij grote EHBO hebben we het over grotere verwondingen, waarna we mensen eventueel (op eigen vervoer) doorsturen naar de huisarts of het ziekenhuis.

Vermissingen zijn erg verschillend. Zo hadden we eerder in de week een vermissing die ter plaatse snel opgelost kon worden, maar afgelopen zaterdag ook één die wel 2,5 uur duurde. Onze lifeguards hebben samen met andere hulpdiensten en betrokkenen ruim 2 uur op het strand en in de zee gezocht naar een vermist meisje. Uiteindelijk is ze gelukkig in goede gezondheid aangetroffen in Bloemendaal. De ouders waren haar ongeveer een half uurtje uit het oog verloren; let dus altijd goed op! Zeker met de stromingen in zee kan je snel verplaatsen en lijkt alles op het strand ineens hetzelfde. Dit maakt het voor mensen (zeker voor kinderen) erg lastig om te zien waar ze eigenlijk vandaan kwamen.

Op het strand staan bij de twee opgangen (Marina Seaport en IJmuiderslag) verdwaalpalen op het strand. Ons advies is om een paal af te spreken in plaats van bijvoorbeeld een kleur parasol. Een parasol kan namelijk verplaatst worden en de verdwaalpalen niet. Daarnaast is een verdwaalpaal op afstand een stuk beter te herkennen.

Verder hebben we deze week veel geoefend met onze vaartuigen. Er zijn ook twee leden afgetest voor de snelle boten; zij mogen nu zelfstandig met bemanning varen. In het najaar zullen zij opgaan voor het examen Lifeguard Schipper van Reddingsbrigade Nederland.