Vanavond hebben de lifeguards van de IJmuider Reddingsbrigade na een zoekactie van ongeveer 2 uur een vermist meisje weer teruggevonden. 

Tijdens het opruimen aan het einde van de stranddienst werd de IJRB gebeld door een strandbezoeker. Zij stond naast een moeder die haar kind kwijt was. Het ging om een Duits meisje dat sinds half 5 niet meer gezien was. Er is direct een zoekactie gestart. Bij uitvragen van de ouders bleek dat het meisje mogelijk in het water zou zijn. Daarom is er opgeschaald en heeft de IJRB uiteindelijk samen met ambulance, politie, KNRM en Reddingsbrigade Bloemendaal met 10 rijdende eenheden, 8 vaartuigen en een helikopter een grote zoekactie opgestart. Ook een grote groep strandhuisjebewoners heeft gezocht tussen de strandhuisjes en in het duingebied.

Uiteindelijk is het meisje in goede gezondheid aangetroffen op het strand van Bloemendaal. Ze is met de auto teruggereden naar de reddingspost van de IJRB en daar herenigd met haar bezorgde ouders. Het meisje is nog beoordeeld door de ambulancedienst, maar mocht daarna met haar ouders weer mee naar huis.

Ook Reddingsbrigade Wijk aan Zee stond nog stand-by, maar hun inzet was uiteindelijk niet nodig.