Zuidpier en Noordpier

U kunt aan de vlaggen op deze website zien of de Zuidpier en/of de Noordpier op dat moment gesloten of toegankelijk zijn. Een rode vlag betekent gesloten, een groene vlag betekent toegankelijk.
Aan de vlaggen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. De IJRB probeert de vlaggen op de website zo goed mogelijk bij te houden, maar de situatie ter plaatse (rode vlag en gesloten hek bij afsluiting) bepaalt de toegankelijkheid van de pieren. De politie handhaaft het toegangsverbod. Overtreding van het verbod wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste drie maanden of geldboete van tweede categorie. Het betreden van de pieren is altijd op eigen risico.

Wanneer zijn de pieren open of dicht?

De Zuidpier wordt gesloten voor publiek bij (voorspelling van) windkracht 6 of meer uit de richtingen west, zuidwest of noordwest. De Noordpier wordt bij wind uit noordwesten of westen gesloten. De IJmuider Reddingsbrigade sluit de Zuidpier en de Noordpier af met een slagboom, doet de hekken dicht en hijst de rode vlag aan de voet van de pier. De sluiting geldt voor 24 uur. De volgende ochtend na 10.00 uur wordt aan de hand van de weersvoorspellingen beoordeeld of de pier(en) weer voor het publiek geopend kan/kunnen worden.

Gevaar

Indien u de pier betreedt en voorbij de slagboom of hekken gaat, waagt u uw eigen leven en het leven van anderen. De overslaande golven kunnen u eenvoudig van de pier af spoelen, waarbij er grote kans op ernstig letsel is. Enkele jaren geleden zijn 2 personen overleden, toen zij van de pier af spoelden. Wind en golven leveren een fascinerend kijkspel op, maar kijk veilig en blijf achter de slagboom.

Live status

Zuidpier
is open

Noordpier
is open


Actuele berichtgeving

Wegens nieuwe regels van X (voorheen Twitter) kunnen we op deze pagina geen actuele berichten meer tonen. Wilt u meer (actuele) informatie over piersluitingen? Volg @IJRBPier op X.