De IJmuider Reddingsbrigade heeft zondagmiddag een nieuw hulpverleningsvoertuig overhandigd gekregen van de Velsense wethouder dhr. Te Beest.

De IJmuider Reddingsbrigade beschikt al jaren over twee hulpverleningsvoertuigen. Deze voertuigen kunnen worden ingezet voor vervoer van liggende patiënten. Eén van deze voertuigen was volgens het meerjarenplan aan vervanging toe. Eind 2011 is er begonnen met de bouw van het hulpverleningsvoertuig.

Sinds 2005 heeft de IJRB een zelf ontworpen Mitsibushi L200, die speciaal voor de hulpverlening op het strand is gebouwd. In 2011 is het ontwerp geëvalueerd door vrijwilligers van de IJRB om een verbeterde versie te laten bouwen. Het voertuig beschikt onder andere over vierwielaandrijving en is voorzien van alle benodigde apparatuur: mobilofoon, C2000, AED, EHBO-koffer, sleeplijnen, scheppen, reddingsvesten, werpzak, brandblussers, omroepinstallatie, sirene en blauwe zwaailamp. De werkcabine is voorzien van hetzelfde brancardsysteem als de ambulancedienst, waardoor patiënten niet onnodig overgetild hoeven te worden.

Eind 2011 is de Firma Karhoff begonnen met de bouw van de werkcabine. De foto’s van de bouw zijn onderaan dit bericht te zien. Nadat Karhoff klaar was, is de wagen naar autobedrijf Tinholt gegaan voor de verdere afwerking. De bestickering is als laatste gedaan door de firma LetterOp. Eind januari is de nieuwe wagen bij de IJRB afgeleverd.

Zondag 19 februari is het nieuwe hulpverleningsvoertuig officieel overhandigd door wethouder Te Beest van de gemeente Velsen. De gemeente Velsen ondersteunt de IJmuider Reddingsbrigade met diverse subsidies. Diverse vrijwillige leden zijn opgeleid om te rijden met optische- en geluidssignalen bij spoedoproepen. De opleiding wordt mede gegeven door firma RaNed.

Oorkonde
Tijdens de overhandiging van het nieuwe hulpverleningsvoertuig kreeg de IJmuider Reddingsbrigade ook een oorkonde uitgereikt van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Lees hier meer.