IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

19

Feb

2012

Oorkonde voor IJmuider Reddingsbrigade

Afgelopen zondag heeft de IJmuider Reddingsbrigade uit handen van Wethouder Te Beest een oorkonde als blijk van waardering overhandigd gekregen.

De oorkonde werd door de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt. Dit ter beloning van de op 9 augustus 2011 getoonde bijzonder verdienste bij de redding van een persoon, die in levensgevaar verkeerde. Op die dag raakte een jongetje verblind door stuifzand, viel van de noordpier af en belandde in het water naast de rotsblokken.

Zijn ouders alarmeerden via 112 de IJmuider Reddingsbrigade die snel uitrukte en het jongetje binnen 7 minuten kon redden met een reddingsboot. De jongen had zich vast kunnen pakken aan een in de pier ingebouwde trap en werd vanaf daar de boot in geholpen. De jongen is bij een steiger aan de Noordpier door de IJRB-leden overgedragen aan het ambulancepersoneel.

De reddingsbrigade is zeer vereerd met de oorkonde die een blijk is van waardering voor alle vrijwilligers die zich belangeloos het hele jaar inzetten voor de veiligheid van de bezoekers aan het IJmuiderstrand en de directe omgeving. De wethouder en de geredde jongen bedankte alle vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade voor hun goede daden. De oorkonde heeft een prominente plaats in het dagverblijf van het hulpdienstengebouw De Waecker gekregen.

Zie ook:
• Video van de overhandiging – via IJmuider Courant

Foto’s:Ko van Leeuwen

Terug naar nieuwsoverzicht

Laat een reactie achter