Op maandag 26 april 2021 heeft IJRB-lid Thom Rozemeijer een jeugdlintje gekregen uit handen van Burgemeester Frank Dales, omdat hij vorige zomer zes drenkelingen uit een gevaarlijke stroming heeft gehaald.

Op 5 augustus 2020 ontstond er door de invloed van wind en getij een gevaarlijke stroming in zee bij IJmuiden. Diverse mensen konden door de stroming niet terugkomen naar het strand. Met de waterscooter zijn er die dag 9 mensen gered. Thom heeft wadend en zwemmend 6 kinderen uit deze muistroom gered. Hij heeft onvermoeibaar en op uitzonderlijke wijze zijn taak uitgevoerd. Alle aanwezige vrijwilligers hebben zich die dag bijzonder goed ingezet. Het bestuur is echter bijzonder trots op Thom, omdat hij als relatief jong lid in één actie 6 kinderen heeft gered. In de afgelopen jaren is het gemiddeld aantal reddingen door de IJmuider Reddingsbrigade zo’n 12 per jaar. Dat er deze dag 15 reddingen zijn verricht is dus zeer bijzonder.

Maandagochtend is Thom met een smoes door zijn moeder meegenomen. Op het stadhuis werd hij verrast met het Jeugdlintje. Buiten stonden enkele IJRB-vrienden uit zijn opleidingsgroep en een afgevaardigde van het bestuur hem coronaproof op te wachten. Helaas kan de vereniging deze gebeurtenis niet groots vieren, maar met de aanwezigheid van voer- en vaartuigen is er geprobeerd om hieraan toch voldoende aandacht te geven.

Het bestuur van de IJmuider Reddingsbrigade is trots dat Thom deze erkenning heeft gekregen door middel van een Jeugdlintje. Als lid van een Reddingsbrigade word je goed opgeleid, maar kan je ook daadwerkelijk het verschil maken in een hulpverlening.

 

Uitreiking terugkijken

Bekijk hier de uitreiking terug. Thom krijgt zijn jeugdlintje van 52:38 tot 54:50