De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade hebben 2 drukke dagen achter de rug. Met de hoge temperaturen liep het strand behoorlijk vol en zochten veel strandgasten verkoeling in zee.

Op woensdag 5 augustus leidde dat echter tot gevaarlijke situaties, omdat er vanwege de wind, golven en getij een flinke stroming ontstond op het strand voor reddingspost De Waecker. In totaal moesten 15 mensen gered worden, omdat ze door de stroming werden meegevoerd richting zee. Het betrof 14 kinderen en 1 volwassene.
6 personen werden er door de lopende patrouille uitgehaald en de andere 9 personen werden gered door de schipper van de waterscooter.

Donderdag 6 augustus was het ook druk in het water met baders en zwemmers, maar gelukkig was er dit keer nauwelijks stroming. Wel moesten aan het einde van de dag veel mensen gewaarschuwd worden voor het opkomende water.

In de afgelopen 2 dagen werden naast de 15 reddingen ook nog 33 strandbezoekers geholpen met snijwondjes en schelpjes in hun voet. Ook waren er 6 vermissingen, die gelukkig allemaal vrij snel weer werden opgelost.

Vrijdag en zaterdag is de weersverwachting nog beter dan de afgelopen 2 dagen, dus de IJRB bereidt zich voor op nog een paar hele drukke dagen.