Vrijdag 22 en 29 juni waren er zwemexamens bij de IJmuider Reddingsbrigade (IJRB). Er is afgezwommen voor de nationale A, B en C zwemdiploma’s en de Zwemmend Redden diploma’s van Reddingsbrigade Nederland. Beide avonden waren een succes met totaal 65 geslaagden.

De IJmuider Reddingsbrigade sluit het zwemseizoen af met alle zwemexamens. Zo hebben de kinderen de kans om voor de zomervakantie hun zwemdiploma te behalen en zo tijdens de vakantie te kunnen genieten van het zwembad.

Vrijdag 22 juni hebben 25 kinderen afgezwommen voor het A, B of C zwemdiploma en met succes, want iedereen heeft het diploma behaald. Vanaf 5-jarige leeftijd kunnen de kinderen komen zwemmen bij de IJmuider Reddingsbrigade. De zwemlessen zijn op vrijdagavond van 18.00 tot 18.45 uur of van 18.45 tot 19.30 uur. Deze avond hebben ook 8 kandidaten voor het diploma Brons afgezwommen. Dit diploma is voor oudere leden en gericht op het conditieniveau van de zwemmers.

Vrijdag 29 juni is er afgezwommen door 33 kandidaten voor de bondsdiploma’s. Voor deze diploma’s Zwemmend Redden van Reddingsbrigade Nederland trainen de leden om een echte redder te worden. De eisen zijn sinds vorig jaar flink verzwaard, omdat de eisen voor een echte Lifeguard steeds strenger worden. De leden hadden echter hard getraind, waardoor 32 kandidaten hun diploma mee naar huis konden nemen.

De IJmuider Reddingsbrigade feliciteert alle geslaagden en wenst iedereen een fijne zomervakantie toe. 14 september beginnen de zwemlessen weer en kan er weer getraind worden voor het volgende diploma. Wil jij ook zwemmend redder worden? Kijk dan hier.