Ook deze week was het weer nog niet al te zomers. Het vele strandbezoek bleef dus helaas ook uit. Uiteraard waren onze lifeguards de hele week aanwezig.

Op maandag 31 juli hebben de lifeguards een zeehond aangetroffen op het strand. Hierbij wordt het reddingsteam Velsen ingeschakeld, die gaan kijken bij de zeehond en verdere actie ondernemen.

Op woensdag 2 augustus waren er wat kitesurfers aanwezig op zee. Het was verder erg rustig op het strand. Onze lifeguards hebben twee kleine ehbo’tjes uitgevoerd en daarmee de dag afgesloten.

Donderdag 3 augustus werden de lifeguards gealarmeerd voor een surfer in de problemen. Het bleek hierbij te gaan om een surfer die letsel had opgelopen en niet meer terug kon komen. Onze lifeguards zijn met de boot ter plaatse gegaan en hebben de surfer uit het water gehaald, waarna hij is nagekeken in de post.

Zondag 6 augustus was weer een drukke dag met surfers en kitesurfers. Onze ploeg heeft deze dag een kitesurfer ondersteund die met zijn lijnen in de knoop geraakt was. De lijnen zijn uit de knoop gehaald en de kitesurfer kon vervolgens weer zelfstandig verder.

Voer- en vaartuigen

Bij de reddingsbrigade hebben we verschillende reddingsmaterialen om onze taak goed uit te kunnen voeren. We maken hierbij gebruik van voer- en vaartuigen. In een rustige week met slecht weer als deze wordt er dan ook veel geoefend, en wordt er onderhoud gepleegd aan de materialen.

Voertuigen

Bij de IJRB hebben we drie voertuigen, twee auto’s en twee buggys. Met de auto’s kunnen we patrouilleren, toezicht houden, maar ook mensen vervoeren indien nodig. In de auto hebben we dan ook genoeg ruimte om een persoon mee te kunnen nemen indien nodig. Met de buggys kunnen we extra toezicht houden op de warmere dagen. Hiermee rijden we makkelijk over een druk strand en kunnen we snel eerste hulp bieden bij een ongeval. In alle voertuigen zit een ehbo tas en een AED voor de eerste hulp.

Vaartuigen

Voor op zee hebben we verschillende vaartuigen beschikbaar. Twee kleine bootjes, die wendbaar zijn voor bij wat hogere golven, drie grotere boten, voor als we verder op zee moeten zijn, en een rescue watercraft, oftewel een waterscooter. Met deze boten en waterscooter houden we ook toezicht vanaf zee op warmere dagen. Zo kunnen we de veiligheid van de badgasten goed in de gaten houden.