Afgelopen week lagen de temperaturen iets lager dan de week ervoor. Hierdoor was het ook minder druk op het IJmuiderstrand. Op het water was het wel aardig druk door de watersporters die graag gebruik maakten van de hardere wind.

Watersporters houden elkaar over het algemeen goed in de gaten en helpen elkaar waar nodig. Toch is het afgelopen week twee keer fout gegaan en hebben wij direct hulp geboden. Op maandag is er een kitesurfer door de harde wind tegen een verdwaalpaal op het strand geklapt en zondag was een andere kitesurfer van hoogte in het ondiepe water gevallen. Beide kiters zijn meegenomen door de ambulancedienst. Woensdag kwam een kitesurfer door de afstand niet zelfstandig terug en deze is door onze boot terug geholpen naar het strand.

Het ambulancepersoneel is afgelopen week nog een keer mee geweest met ons terreinvoertuig, voor een bewoner van een strandhuisje. Zij was gevallen en kon niet meer opstaan. Verder hebben onze lifeguards nog een aantal keer EHBO verleend aan deelnemers van de strandzesdaagse en zijn er nog een aantal losse EHBO-gevallen geweest.

Hiernaast heeft onze strandploeg veel geoefend en onderhoud gedaan op onze bewakingspost. Zo is bijvoorbeeld de garage waar onze vaar- en voertuigen gestald staan, leeggehaald en schoongemaakt. Doordat het rustiger was konden we onze nieuwe aspiranten ook wat meer vertellen en laten zien. Zij zijn bezig met de opleiding tot junior lifeguard en worden zo stap voor stap meegenomen in onze activiteiten.