IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

01

Mei

2011

Zoektocht naar gevallen fietser in duin

Zondag 1 mei was het ondanks het mooie weer niet erg druk op het strand. Door de harde wind zochten de meeste strandbezoekers de beschutte paviljoens op. In de duinen was het wel druk met fietsers die een stuk minder last hadden van de wind, maar wel heerlijk konden genieten van de zon.


Om 12.50 uur werd de IJRB door de meldkamer ambulancedienst gevraagd te assisteren bij het zoeken naar een fietsster die in de duinen zou zijn gevallen. De vrouw zou gewond zijn en tussen Bloemendaal en IJmuiden in de duinen van het Nationaal Park Zuid Kennemerland liggen. De reddingsbrigade is hierop met twee voertuigen en een Quad van Seaport Marina via het strand het duin in gegaan om te zoeken. Al snel werd de fietsster gevonden. De reddingsbrigade heeft eerste hulp verleend.

Helaas was het niet mogelijk om met het voertuig van de reddingsbrigade vanaf het strand bij het slachtoffer te komen. Daarom heeft de Quad van Seaport Marina, op verzoek van de reddingsbrigade, de inmiddels aanrijdende politieauto, motorambulance en ‘reguliere’ ambulance vanaf de ingang van Duin en Kruidberg opgevangen en naar het slachtoffer begeleid. Het slachtoffer is vervolgens door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft daarna de fiets veiliggesteld.

Terug naar nieuwsoverzicht

1 reactie

  1. Bas zegt: 2 Mei 2011, 23:32 uur

    En daar was ik bij :)
    Tenminste.. In het voertuig. :)

Laat een reactie achter