De maand juni is druk van start gegaan voor IJmuider Reddingsbrigade. Tot nu toe waren er zeven alarmeringen en zijn de vrijwilligers druk bezig geweest tijdens de stranddiensten in het Pinksterweekend.

De drukke maand startte met een ongeval op de pier. Een bezoeker van de pier sprong achter zijn hond aan het water in. De reddingsbrigade en brandweer waren snel ter plaatse. De bezoeker bleek al uit het water te zijn gehaald door een voorbijvarende vissersboot. De man is door de ambulance meegenomen en zijn hond door de politie. De volgende dag werd de reddingsbrigade gealarmeerd voor een vermissing. De twee meisjes waren al een uur vermist en laatst gezien bij Parnassia. Toen de zoektocht werd gestart bij het strand van IJmuiden, werden de twee meisjes gevonden door reddingsbrigade Bloemendaal.

Later in de week werd de IJRB gealarmeerd voor een kleine brand bij de bunkers en voor een bootje in de problemen. Het bootje bleek problemen te hebben met de brandstoftoevoer en kon daardoor niet verder varen. De IJRB is ter plaatse gegaan met een boot. Het bootje lag ter hoogte van de Noordpier. Vanaf daar is het terug gesleept naar de jachthaven van IJmuiden. Rond datzelfde tijdstip waren diverse andere vrijwilligers bezig met het Kinderbeestfeest in Amsterdam. Dit is een jaarlijks evenement om kinderen met een chronisch zieke en/of verstandelijk beperking, een onvergetelijke dag in Artis te bezorgen. Elk jaar helpen de vrijwilligers van de diverse reddingsbrigades hier aan mee.

Pinksterweekend

Het Pinksterweekend was een warm weekend. Op de stranden is dit altijd goed te merken. Op zaterdag waren er diverse kleine EHBO’tjes en aan het eind van de dag was er een klein brandje. Samen met de brandweer is deze gedoofd. Ook op zondag waren er diverse kleine EHBO’tjes, waren er twee vondelingen en twee vermissingen. Deze zijn allemaal positief opgelost. Aan het eind van de dag werd de IJRB gealarmeerd voor een persoon die tussen de blokken van de pier was gevallen. Het slachtoffer had last van haar been en kon daardoor niet zelf omhoog komen. De brandweer heeft haar met de ladderwagen omhoog gebracht, waarna ze met de ambulance is meegegaan. De IJRB heeft geassisteerd op de pier en was ter beveiliging aanwezig met een boot.

Vroege inzet

Dat de IJRB 24 uur per dag beschikbaar is, blijkt uit de alarmering om vijf uur ’s ochtends op maandagochtend. De IJRB werd gealarmeerd voor een brand in paviljoen Aloha in Velsen-Noord. De IJRB is met een auto ter plaatse gegaan en heeft de brandweer geassisteerd bij het blussen van het vuur. Helaas heeft het paviljoen behoorlijke schade opgelopen.

Links

Ko van Leeuwen – Valpartij op Zuidpier
Ko van Leeuwen – Man springt hond achterna
IJmuider Courant – Strandpaviljoen Aloha uitgebrand
IJmuider Courant – Vrouw gewond na val van pier