Twee vissers die hun bestelbusje mee het strand op hadden genomen, zijn geassisteerd door de IJmuider Reddingsbrigade, Reddingsbrigade Bloemendaal en een speciaal voertuig van Seaport Marina. Hun voertuig stond namelijk vast aan de waterlijn terwijl het water opkomend was.

Zaterdagmiddag omstreeks 14.40 uur gingen de alarmontvangers van de IJRB.
Het verzoek van de brandweermeldkamer was een voertuig vlot te trekken welke aan de waterlijn van het kleine strand te IJmuiden vast stond terwijl het vloed aan het worden was.
De reddingsbrigade Bloemendaal was ook door de meldkamer geïnformeerd en met een speciaal terrein voertuig, de Unimog, beschikbaar voor assistentie.

De IJRB ging met één terreinvoertuig ter plaatse om te assisteren. Het bleek te gaan om twee vissers uit Haarlem die met een twee wiel aangedreven Hyundai bestelbusje het kleine strand op zijn gereden om te gaan vissen. Het bestelbusje van de vissers is vastgelopen aan de waterlijn en met het opkomende water stonden, toen de IJRB ter plaatse kwam, alleen nog maar de voorwielen droog op het strand.

Al snel bleek dat het terrein voertuig van de IJRB deze klus niet kon klaren en is de hulp ingeroepen van de reddingsbrigade Bloemendaal en de beheerder van de jachthaven Seaport Marina.
Seaport Marina beschikt over krachtige voertuigen die bedoeld zijn om schepen die op de kant liggen voor onderhoud te verplaatsen.

Met de hulp van de voertuigen van Seaport Marina en Reddingsbrigade Bloemendaal is het gestrande bestelbusje van het strand getrokken.

De onfortuinlijke vissers is uitgelegd dat de reddingsbrigades volledig op vrijwillige basis werken en op eigen kosten mensen en dieren in nood helpen en redden. Na deze uitleg hebben de vissers een donatie gedaan aan de reddingsbrigades van IJmuiden en Bloemendaal en de jachthaven en zijn met onbekende waterschade huiswaarts gegaan.

Het gebruikte materiaal is op de reddingspost De Waecker schoongemaakt waarna de zeven opgekomen vrijwilligers van de IJRB weer huiswaarts zijn gegaan.