Dinsdag 22 juni om 22.04 zijn wij door de kustwacht gealarmeerd voor twee vermiste minderjarige jongens. Gedurende de dag hebben diverse hulpdiensten en inwoners van Velsen gezocht naar deze jongens. De vermissing was onder andere gedeeld op Burgernet.

Er kwamen diverse meldingen van inwoners dat zij de jongens hadden gezien. De jongens liepen echter avontuurlijk verder waardoor zij toch steeds niet gevonden werden door de hulpdiensten.

Na de alarmering hebben wij met een grote groep lifeguards het strand, het duin en de bunkers afgezocht. Een oplettende strandbezoeker gaf bij één van onze lopende patrouilles aan dat hij twee jongens had zien zwemmen. Vervolgens waren de jongens al snel in goede gezondheid gevonden bij een paviljoen, klaar om de nacht daar door te brengen.

Met onze strandvoertuigen hebben wij de jongens en de inmiddels aanwezige politieagenten, teruggebracht naar de politieauto bij Seaport Marina. Veel dank aan alle oplettende inwoners van Velsen, die met hun tips bijgedragen hebben aan het vinden van de jongens! Met een voldaan gevoel zijn we allemaal weer richting huis gegaan.