De zwemmers van de IJRB doen twee keer per jaar examen voor het reddingszwemmen. 18 januari was het eerste examen; van de 68 kandidaten zijn er 65 geslaagd.
Wij willen alle geslaagden van harte feliciteren met dit mooie resultaat! 


De Junior Redders

In totaal deden 33 kandidaten examen voor een Junior Redder diploma. Iedereen is hiervoor geslaagd! Tijdens het afzwemmen moesten de kinderen onder andere laten zien dat ze zichzelf kunnen redden en dat ze een drenkeling vanaf de kant kunnen redden (een ‘droge redding’). Verder staat bij deze diplomalijn (Junior Redder 1 t/m 4) plezier in het zwemmen centraal.

De Zwemmend Redders

Deze kinderen zijn al iets verder en moesten tijdens het afzwemmen bijvoorbeeld ook laten zien dat ze in het water een drenkeling kunnen redden (een ‘natte redding’). Het veilig benaderen en het vervoeren van de drenkeling wordt bij deze diplomalijn (Zwemmend Redder 1 t/m 4) veel geoefend. In totaal deden 29 kinderen examen voor een diploma Zwemmend Redder en hiervan zijn er 26 geslaagd.

De Lifesavers
De Lifesavers moesten tijdens het examen laten zien dat ze in staat zijn een goede hulpverlening uit te voeren. Naast de redding uit het water is het verlenen van eerste hulp bij deze diplomalijn (Lifesaver 1 t/m 3) ook van belang. Verder moesten de Lifesavers een theorie-examen over waterhulpverlening afleggen. In totaal deden 6 kandidaten examen voor één van deze diploma’s. Zij zijn allemaal geslaagd!

De IJmuider Reddingsbrigade heeft tot doel het voorkomen van de verdrinkingsdood. Het leren zwemmen en het leren zwemmend redden ondersteunt dit doel. Daarom geven onze instructeurs elke vrijdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur vrijwillig zwemles in zwembad de Heerenduinen. Interesse in een proefles? Meld je dan aan op onze site: www.ijrb.nl/gratisproefles en kom twee keer vrijblijvend meezwemmen om te kijken of het iets voor je is.