De IJmuider Reddingsbrigade is aangesloten bij de overkoepelende bond, Reddingsbrigade Nederland. Op 17 september is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen werd opgericht. Het voornaamste doel: uniforme richtlijnen voor zwemmend redden.

Vanwege het naderende jubileum heeft burgemeester Dales twee nieuwe boten overgedragen aan de IJmuider Reddingsbrigade. Deze vervangen de huidige SB-cats. De nieuwe boten lijken op hun voorgangers, maar zijn iets breder en iets lichter. De boot biedt plaats aan twee bemanningsleden en maximaal twee slachtoffers. Beide boten zijn relatief licht (185 kilo) en daarom zeer geschikt als patrouilleboot. Twee bemanningsleden kunnen namelijk zonder problemen de boot lanceren, ook als deze bij laag water op het zand ligt.

De burgemeester reikte ook een aantal oorkondes uit aan leden die 10 en 20 jaar lid zijn van de IJmuider Reddingsbrigade. “De vrijwillige redders van de IJRB die zich in hun vrije tijd belangeloos inspannen om Velsen op en rond het water veiliger te maken verdienen onze waardering”, aldus Dales.