Dinsdagmiddag is de alarmploeg van de IJmuider Reddingsbrigade twee keer te hulp gevraagd om assistentie te verlenen aan de ambulancedienst.

De eerste alarmering was omstreeks 17.00 uur en betrof een persoon met een schouder uit de kom. Het slachtoffer was bij de PBN Teamtower, een klimtoren naast het Kennemermeer, gevallen. De IJmuider Reddingsbrigade heeft de ambulance begeleid naar het slachtoffer. Door de verharde parkeerplaats kon de ambulance vlakbij het slachtoffer komen, waardoor verdere inzet van de IJRB niet nodig was.

De tweede alarmering was een uur later op het kleine strand. Een strandhuisjebewoner was in haar huisje gevallen, waardoor haar heup mogelijk is gebroken. De IJmuider Reddingsbrigade is samen met de ambulance via de pier ter plaatse gegaan. Het slachtoffer is op een brancard vervoerd naar de ambulance. De vrijwilligers van de alarmploeg hebben geholpen bij het vervoeren op de brancard. Het slachtoffer is voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De IJmuider Reddingsbrigade heeft een alarmploeg van ongeveer 30 leden die 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar oproepbaar zijn voor hulpverleningen. Dit waren de vijfde en zesde alarmeringen van 2013. Vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren is dat de helft minder.