De IJmuider Reddingsbrigade is vandaag twee keer gealarmeerd om in actie te komen.

De eerste alarmering was rond 14:00uur. Vanwege de aflandige wind lieten de windsurfers het IJmuiderstrand links liggen op uitzondering van twee Duitse surfers. Ze hadden hun surfplanken en zeilen al aan de waterlijn gelegd en haalden nog wat spullen uit hun auto. Bij terugkomst bleken planken en zeilen al ruim 100 meter te zijn afgedreven. Hierop besloten ze naar hun spullen toe te zwemmen. Ze wisten niet dat de drijvende spullen al waren opgemerkt. Strandhuisjesbewoners hadden de reddingsbrigade al gebeld en een bewoner van het appartementen was al in zijn boot gestapt. Ruim 200 meter uit de kust werden ze door de reddingsbrigade en de boot van de bewoner samen met hun spullen opgepikt. Ze werden keurig naar het strand terug gebracht. Ondanks dat er minstens 12 mensen bezig zijn geweest met deze redding zijn ze later toch weer gaan surfen.

De tweede alarmering was vlak na deze actie, rond 16:00 uur. Deze keer ter assistentie van de ambulancedienst. Ter hoogte van IJmuiderslag is een man ernstig gewond geraakt. De man was met zijn kite aan het vliegeren toen hij door een harde windvlaag de lucht in werd getrokken waarna hij hard op het strand terecht is gekomen.

Samen met de bemanning van de twee ambulances en de traumahelikopter is de man gestabiliseerd. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd is de man met een van de voertuigen van de IJRB overgebracht naar de gereedstaande ambulance op de Kennemerboulevard.

Onder begeleiding van diversen politiemotoren is de man overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam.