IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

30

Jul

2010

Twee alarmeringen en `vreemde vogel`

De dag begon rustig voor de IJmuider Reddingsbrigade, het was goed strand weer en het strand was redelijk druk. Voor de IJmuider Reddingsbrigade was het zelfs relatief rustig met nul EHBOtjes op de teller. Tot dat er een melding binnenkwam via het kustwachtcentrum te Den Helder `ZWEMMER VERMIST´Een aantal leden van de IJmuider Reddingsbrigade waren op het moment van de melding, 18:38 uur, nog op de reddingspost. De aanwezige leden hebben hierop direct actie ondernomen door één voertuig het strand op te laten rijden om een eventuele melder op te zoeken en één vaartuig is ingezet vanuit de jachthaven. De opgeroepen alarmploeg was onderweg van huis om eventueel meerdere vaartuigen en voertuigen te bemannen. Tevens was de KNRM onderweg met drie vaartuigen vanuit Zandvoort, Wijk aan Zee en IJmuiden.

Na kort overleg met het Kustwachtcentrum bleek het te gaan om een zwemmer die na een kwartier zwemmen uit het oog verloren is door de meldster en deze heeft direct 112 gebeld.
Nog voor de IJRBers ter plaatse waren heeft het Kustwachtcentrum de melding weer ingetrokken, de zwemmer, een klein meisje, was reeds ongedeerd het water uit gelopen.

Kort hierop gingen de alarmontvangers weer, ditmaal via de ambulance meldkamer: een man die wat verward overkwam, liep al enkele uren op het strand en de melder vertrouwde dit niet. Hierop zijn twee voertuigen van de IJRB ter plaatse gegaan, waarvan één met politie en ambulancepersoneel. De man bleek dronken te zijn en is door een bekende opgevangen.

Later op de avond kwam er een melding binnen bij de IJRB dat een grote vogel dood op het strand zou liggen. Deze is door de IJRB van het strand gehaald en naar de dierenambulance gebracht. Omdat de vogel ons niet bekend voorkomt en we toch benieuwd zijn welke vogelsoort dit is, is hieronder een foto geplaatst voor de eventuele kenners.

[image title="30072010001" size="medium" id="2002" align="center" ]
Foto IJRB

Terug naar nieuwsoverzicht

2 reacties

  1. Sjoerd zegt: 1 Augustus 2010, 11:27 uur

    Het lijkt wel een ooievaar ;)

  2. . zegt: 1 Augustus 2010, 11:42 uur

    Dit is een uiterst zeldzame Noordzee O’saurus die normaal alleen in de Westelijke IJszeeën voorkomt. Hij is een beetje uit de richting en ik ben bang dat hij niet meer de kracht heeft om terug te vliegen…

    Goed werk mensen van de IJRB; dat jullie ook hiervoor beschikbaar zijn!

Laat een reactie achter