De Vuurwerkwinkel in Velserbroek heeft €1.330,- opgehaald met een speciale sponsoractie voor de IJmuider Reddingsbrigade.

De Vuurwerkwinkel aan de Mandemakerstraat 15 in Velserbroek (Tuinsuper) bestaat dit jaar alweer twintig jaar. Om dit jubileum te vieren heeft men een speciale actie bedacht, namelijk het steunen van een goed doel.

De Tuinsuper heeft gekozen voor de IJmuider Reddingsbrigade, omdat dit een plaatselijk doel is waarbij vele vrijwilligers 24/7 klaar staan om mensen die in nood verkeren op en rondom het IJmuiderstrand te redden of eerste hulp te bieden.

Klanten konden een speciaal actieproduct kopen bij de vuurwerkwinkel. Deze mortierbatterij was te koop voor €10,-. De opbrengst van dit product ging geheel naar de IJmuider Reddingsbrigade. Op 1 januari kon eigenaar van de vuurwerkwinkel Piet Nijssen een cheque van maar liefst €1.330,- overhandigen aan IJRB voorzitter Hans Rozemeijer. Hans benadrukte in zijn nieuwjaarsspeech het belang van zulke donaties voor de reddingsbrigade. Hij bedankte Piet namens de gehele reddingsbrigade voor deze actie.