De IJmuider Reddingsbrigade is zondagavond omstreeks 20:04 uur samen met Reddingsbrigade Wijk aan Zee gealarmeerd voor een surfer die in nood zou zijn bij de Noordpier in Velsen-Noord. De surfer is door de Reddingsbrigade Wijk aan Zee gevonden en overgedragen aan de ambulancedienst.

 

De brandweermeldkamer heeft zondagavond middels de alarmontvangers de hulp ingeroepen van de IJRB, een surfer is door onbekende oorzaak in de problemen geraakt op de Noordzee nabij de Noordpier in Velsen-Noord.

Na aankomst op de reddingspost is direct een vaartuig via de jachthaven te water gelaten om de onfortuinlijke surfer te redden. Reddingsbrigade Wijk aan Zee, welke ook gealarmeerd was, is met een voertuig naar de melder gegaan.

Nog voor het tweede vaartuig van de IJRB te water was gelaten heeft de Reddingsbrigade Wijk aan Zee de surfer gevonden. De surfer was reeds op de kant maar bleek onderkoeld te zijn. Ook was hij zijn surfbord kwijt, deze bleek later vast te zitten tussen de blokken van de Noordpier.

Een ambulance heeft de surfer met onderkoelingsverschijnselen vervoerd naar een ziekenhuis in de regio.
De 11 opgekomen vrijwilligers van de IJRB hebben de gebruikte middelen schoongemaakt en opgeruimd en zijn weer huiswaarts gegaan, klaar voor de volgende alarmering.