Vandaag werden in IJmuiden de strandwachtexamens van Reddingsbrigade Nederland gehouden voor de leden van IJRB.

In mei 2009 startte de opleiding Strandwacht, met een hele grote groep kandidaten voor Brevet Strandwacht (24 leden) en een flinke groep voor Strandwacht A (7 leden) en B (3 leden). De afgelopen zomerperiode werd er op zaterdagochtend en op enkele doordeweekse avonden theorie- en praktijkles gegeven door de instructeurs van de IJmuider Reddingsbrigade.

Vandaag was het dan zover: het examen Strandwacht. Reddingsbrigade Nederland had een groep examinatoren naar IJmuiden gestuurd om het examen af te nemen. Eerst werd het praktijkexamen gedaan, in een pittige branding. In 3 groepen werden de kandidaten afgetest op hun vaardigheden tijdens diverse reddingsmethoden.

Na het praktijkexamen werd er op post De Waecker begonnen met het mondelinge theorie-examen. In koppels van 2 moesten de kandidaten tegenover de examinatoren vragen beantwoorden over de zee, de wind, het getij en het strand.

Na een kort beraad van de examencommissie, kwam de voorzitter van het examen de uitslag vertellen: zes personen zakten voor hun theorie van Brevet Strandwacht en één kandidaat zakte voor de praktijk van Strandwacht B. Alle andere kandidaten slaagden voor hun examen.

Iedereen van harte gefeliciteerd!