Op zondag 16 mei kwamen de IJRB-leden weer samen op het strand voor de officiële opening van het zomerseizoen. Met een flinke opkomst is het een geslaagde middag geworden.

Rond de klok van 14:00 werd er gezellig gekletst onder het genot van een kop koffie of thee. Kees Buis deed een aantal mededelingen voor het komende zomerseizoen. Eén van de mededelingen waar de meeste brigadeleden wel blij van werden, was de aankondiging voor een nieuwe boot. Deze boot zal de Brio gaan opvolgen bij de vaaropleidingen. De boot zal eind juni begin juli inzetbaar zijn.

De boot is een VSR 4.90 die in Slovenië aan de Adriatische zee wordt gebouwd. Oorspronkelijk bedoeld als begeleidingsboot voor zeilwedstrijden en watersport. Hij is 4.90 meter lang en 2 meter breed. De boot voldoet aan een flink aantal eisen die vooraf zijn opgesteld: licht in gewicht (210 kg), daardoor lichte motor mogelijk (30 pk, elektrisch startend, zonder powertrim, 71 kg), buddyseat voor twee personen, ruimte voor slachtoffer, licht A-frame met verlichting, mobilofoon.

De boot is bedoeld voor lichte weersomstandigheden, snel te lanceren door 2 personen, patrouilles tijdens stranddagen, opleiding en wennen aan varen met buddyseat/stuurwiel/gashendel.