Zondag drie oktober kwamen veel brigadeleden naar het strand om het zomerseizoen af te sluiten. Dit jaar was nog specialer dan voorgaande jaren omdat Franc Weerwind, burgemeester van Velsen, aanwezig was.

Rond half elf was iedereen voorzien van koffie, thee en een stuk taart. Voorzitter Hans Rozemeijer blikte tijdens zijn toespraak terug op het afgelopen zomerseizoen. Hierbij benoemde hij een aantal reddingen en voor- en tegenslagen van de afgelopen maanden. Daarna gaf hij het woord aan de burgemeester van Velsen, die de noodzaak van de reddingsbrigade bevestigde en alle redders een hart onder de riem stak. Vervolgens heeft hij de nieuwe reddingsboot onthuld.

Na de onthulling was er voor de brigadeleden een uitreiking van verschillende brevetten. Zo werden de strandwacht brevetten, maar ook een aantal EHBO-diploma’s, ProFhire certificaten en vaardiploma’s uitgereikt. Vervolgens konden de brigadeleden lekker napraten met soep en hotdogs. Voor de strandploeg ging ondertussen het normale brigadeleven gewoon weer door.