‘Als hier de vijfde generatie komt, geef ik een varken.’, dat waren de woorden van campinggast Frank Stammkötter die al 45 jaar op camping De Duindoorn komt. Inmiddels is de vijfde generatie geboren en organiseerde de Duitse slagersfamilie zaterdag 13 augustus de Stammi’s Barbecue Party. De gehele opbrengst ging naar de IJmuider Reddingsbrigade.

Om 10 uur ‘s ochtends ging het speenvarken aan het spit. Rond twee uur waren het varken en de zelfgemaakte braadworsten klaar en stonden de eerste mensen al in de rij om te proeven. De gehele dag was er aanloop van inwoners uit IJmuiden en gasten van de camping. In totaal heeft deze actie 670 euro opgeleverd die gedoneerd werd aan de reddingsbrigade.

De IJmuider Reddingsbrigade heeft de familie hartelijk bedankt voor deze originele sponsoring en is ontzettend blij met het eindbedrag. “Dit was natuurlijk niet mogelijk zonder alle mensen die langs zijn gekomen en het vlees hebben gekocht, waarvoor dank. Tevens willen wij graag de Familie Stamkötter en camping De Duindoorn bedanken voor hun gastvrijheid.” aldus Hans Rozemeijer, voorzitter IJRB. Enkele vrijwilligers hebben na afloop de familieleden een rondleiding op de reddingspost De Waecker gegeven om meer informatie over het werk en materiaal van de Reddingsbrigade te geven.