De reddingsbrigades uit Zandvoort, Bloemendaal, IJmuiden, Wijk aan Zee, Heemstede, Amersfoort, Heerhugowaard, Bergen, Amsterdam, Almere en Stede Broec hebben vrijdagavond 3 juni met 15 vletten geassisteerd bij Dreamnight at the Zoo Artis 2011.

Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het Dreamteam van Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de politie, brandweer, ambulancedienst, marine, douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis en dus de reddingsbrigades.

Ernstig zieke kinderen en kinderen met een beperking werden samen met hun ouders en naaste familieleden door 15 vletten van de reddingsbrigades met toeters en bellen naar Artis gebracht. Ze werden over het water vervoerd van de Marinekazerne naar Artis en later op de avond weer terug.

In Artis konden natuurlijk alle dieren bekeken worden, maar er waren ook clowns, goochelaars en schminkers. Tevens was er een expositie van diverse hulpdiensten en werden er kleine cadeaus uitgedeeld.

De reddingsbrigades van Zandvoort, Bloemendaal, IJmuiden en Wijk aan Zee waren ook nog met snelle reddingsboten aanwezig om eventuele calamiteiten het hoofd te kunnen bieden. Uiteindelijk is er gelukkig niets gebeurd, behalve dat er veel blije kinderen vervoerd zijn.