Vanmiddag is de IJmuider Reddingsbrigade en KNRM IJmuiden gealarmeerd, omdat strandhuisjebewoners een noodvuurpijl zagen op zee.

Diverse strandhuisjebewoners sloegen alarm, nadat zij een noodvuurpijl boven zee zagen. De alarmploeg van de IJmuider Reddingsbrigade en de KNRM-bemanning van de Koos van Messel werden gealarmeerd rond half zeven ’s avonds.

De bemanning van de catamaran die alarm sloeg, had een gebroken mast opgelopen en kon daardoor niet meer zelfstandig terug komen. Een passerend vaartuig had de vuurpijl ook gezien en had de catamaran reeds op sleeptouw genomen. De reddingsboot van de IJmuider Reddingsbrigade heeft de sleep overgenomen en de KNRM bleef ter beveiliging in de buurt voor assistentie.

De catamaran is op het strand van IJmuiden afgeleverd, samen met de bemanning, die ongedeerd is gebleven. Door oplettende strandbewoners en een snelle samenwerking konden de opvarenden snel aan wal worden gebracht. De reddingsbrigade adviseert watersporters altijd een noodsignaal bij zich te dragen, zodat zij in geval van nood snel om hulp kunnen vragen.