De IJmuider Reddingsbrigade heeft assistentie verleend tijdens een reanimatie op de Noordpier te Velsen-Noord. Voor deze reanimatie zijn verschillende ambulances, politie-eenheden, de Reddingsbrigade Wijk aan Zee en een traumahelikopter ter plaatse gekomen.

Omstreeks 12.50 uur is de IJRB opgeroepen door de meldkamer ambulance middels het communicatienetwerk C2000. De IJRB werd verzocht te gaan naar de Noordpier in Velsen-Noord alwaar iemand onwel was geworden.

De IJRB-ers hebben hierop direct een vaartuig gelanceerd vanuit de jachthaven om de Noordpier snel te kunnen bereiken. Dit vaartuig was uitgerust met een A.E.D (Automatische Externe Defribilator) en een koffer met middelen om snel eerste hulp te verlenen. Voor het vaartuig van de IJRB ter plaatse was bleek het te gaan om een reanimatie, omdat het een reanimatie op een bijzondere locatie betrof is ook de traumahelikopter uit Amsterdam gealarmeerd om assistentie te verlenen.

Ter plaatse hebben twee IJRB-ers hand- en spandiensten verricht ten behoeve van de ambulancedienst. Tevens heeft de IJRB, op verzoek, de aandacht weten te trekken van de traumahelikoper. Dit door flair af te steken om zo een rooksignaal te creëren zodat de locatie van de reanimatie vanuit de lucht beter zichtbaar was.

Na de ambulancedienst nog geassisteerd te hebben is het slachtoffer in voor de IJRB onbekende toestand naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.