Vanavond werden de IJRB, de KNRM en reddingsbrigades Zandvoort en Bloemendaal door de Kustwacht gealarmeerd voor een jetskiër in de problemen

De teamleider van dienst van de IJRB werd rond tien over zeven gebeld door de kustwacht in verband met een vermissing van een jetskiër. De jetskiër was eerder op de dag vanuit Seaport Marina vertrokken richting Zandvoort. De vriendin van de jetskiër begon na enkele uren ongerust te worden en sloeg alarm via reddingsbrigade Zandvoort.

De teamleider van dienst alarmeerde via de meldkamer van de brandweer direct de alarmploeg van de IJRB. Ook de KNRM was al gealarmeerd door de kustwacht. Ook reddingsbrigade Bloemendaal bood direct hulp aan.

De alarmploeg van de IJRB lanceerde direct twee boten en ging met twee auto’s richting Bloemendaal. Enkele minuten later had een reddingsboot van RB Zandvoort de jetski en de opvarende gelokaliseerd. De jetskiër werd aan boord genomen en naar de kust gebracht. Hij bleek motorproblemen te hebben. De jetski werd op sleeptouw genomen door een boot van het bedrijf Raynautic (eigenaar is een IJRB-lid), begeleid door een reddingsboot van de IJRB.
De KNRM-reddingsboot Koos van Messel werd inmiddels door de kustwacht teruggeroepen.

De jetskiër maakte het gelukkig goed en werd door de gereedstaande auto van RB Bloemendaal naar de reddingspost van RB Zandvoort gebracht, alwaar de vriendin van de jetskiër zich bevond. Daarna werden ze beiden door RB Bloemendaal naar Seaport Marina gereden om de jetski uit het water te halen.

Na het opruimen van al het materiaal gingen alle brigades weer huiswaarts. Al met al een zeer goede multidisciplinaire inzet van reddingsbrigades Zandvoort, Bloemendaal en IJmuiden.