IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

21

Apr

2009

Persoon te water vanaf de Noordpier

Dinsdagochtend 21 april 2009 gingen rond half 10 de alarmontvangers van de IJmuider Reddingsbrigade af met de mededeling: “Aantasting veiligheid”.


Zeven IJRB’ers begaven zich naar de reddingspost De Waecker. Aangekomen op de reddingspost bleek, na contact met de meldkamer brandweer en ambulance, dat een persoon door een onbekende oorzaak te water was geraakt vanaf de Noordpier te Velsen-Noord.

De IJRB’ers lanceerden direct een vaartuig vanuit de jachthaven en zijn ter plaatse gegaan. Aangekomen bij de Noordpier zagen de opvarenden een aantal politieauto’s op de pier staan ter hoogte van de plek waar het slachtoffer te water zou zijn geraakt.

De reddingsboot “Koos van Messel” van de KNRM was reeds bezig het slachtoffer uit het water te halen. De IJmuider Reddingsbrigade bleef ter plaatse om zo nodig de leden van de KNRM te assisteren.

Het slachtoffer is aan boord genomen bij de Koos van Messel en zij begaven zich naar de aanlegsteiger van de KNRM. De ambulancedienst stond daar klaar om zich over het slachtoffer te bekommeren.

Na het materiaal te hebben opgeruimd en te hebben nabesproken gingen de IJRB’ers weer huiswaarts.

Terug naar nieuwsoverzicht

1 reactie

  1. Nils zegt: 23 April 2009, 16:53 uur

    Op de site van de KNRM staat een verslagje en filmpje van deze actie.
    Linkje/adres van de site staat hieronder.

    http://www.knrm.nl/30waar_wij_zijn/10reddingstations/ijmuiden/06reddingrapporten/?TheArticle=13007

Laat een reactie achter