Afgelopen zondag heeft de IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) een nieuw hulpverleningsvoertuig overhandigd gekregen van Burgemeester Franc Weerwind.

De IJmuider Reddingsbrigade heeft in 2005 een speciaal voor het reddingsbrigadewerk geschikte Mitsibushi L200 ontworpen. In 2011 is het ontwerp door de vrijwilligers geëvalueerd en verbeterd. Beide auto’s zijn volgens het meerjarenplan vervangen.

De gemeente Velsen onderschrijft het belang van de IJmuider Reddingsbrigade. Burgemeester Franc Weerwind was daarom ook blij dat hij het nieuwe hulpverleningsvoertuig kon overhandigen aan de vrijwilligers. Weerwind keek terug op de geschiedenis van de IJRB. 80 jaar geleden werd de IJRB opgericht. In de jaren 60 kreeg de vereniging haar eerste voertuig, wat in de verste verte niet leek op het huidige voertuig.

Na de toespraak van de burgemeester overhandigde hij de sleutel aan IJRB-voorzitter Hans Rozemeijer. Hans bedankte de burgemeester voor de steun vanuit de gemeente en de overhandiging van het voertuig. Hierna konden de leden en geïnteresseerden het voertuig bekijken.

Beide voertuigen beschikken onder andere over vierwielaandrijving en zijn voorzien van alle benodigde apparatuur, zoals een mobilofoon, C2000, AED, EHBO-koffer, sleeplijnen, scheppen, reddingsvesten, werpzak, brandblussers, omroepinstallatie, sirene en blauwe zwaailampen. De werkcabine is voorzien van hetzelfde brancardsysteem als de ambulancedienst, waardoor patiënten niet onnodig overgetild hoeven te worden.