Zondagmiddag was er een vrouw van de pier afgevallen en vlak daarna was er een bootje met motorpech die tussen de pieren lag.

Zondagmiddag kwam via C2000, het communicatiesysteem van hulpdiensten, het bericht binnen dat er een vrouw van de pier was gevallen. Meteen is er een terreinwagen, quad en een boot van de reddingsbrigade heen gegaan. Daar aangekomen is de vrouw al rechtopstaand ondersteunt en is besloten op basis van haar verwondingen een ambulance te laten komen. De vrouw was een fietstochtje op de pier aan het maken en was door nog een onbekende reden van de pier geraakt.

Toen de ambulance eenmaal ter plaatse was hebben zij haar verder geholpen. De plek waar zij was gevallen, ongeveer in het midden van de pier, was een ongunstige plek. Ze stond tussen de hoge blokken waar bijna geen ruimte was om te bewegen. Doordat de vrouw veel pijn had, is besloten haar in te spinnen op een brancard zodat ze op een handige manier op de pier kon worden gebracht. De reddingsbrigade heeft samen met het ambulancepersoneel de vrouw op de pier getild. Eenmaal op de pier nam het ambulancepersoneel het over. De reddingsbrigade heeft verder de ambulance van de pier begeleid en ervoor gezorgd dat de fiets werd mee genomen.

Terwijl de ambulance nog maar van de pier afreed werd de terreinwagen door pierbezoekers aangesproken dat er een bootje met motorproblemen lag. Eerder al had men de opvarenden, een man en een jong kind, aangesproken maar deze gaven aan dat ze aan het vissen waren. Toch zwaaide de man dit keer en gaf aan dat hij hulp nodig had. Er is toen een reddingsbrigadeboot heen gegaan en zij hebben het bootje versleept naar de jachthaven. Hij had nu toch echt motorproblemen en kwam door het peddelen niet verder vooruit.