Om 09.00 uur vanmorgen begon de IJmuider Reddingsbrigade met de eerste les van de Strandwachtcursus van dit jaar.

Dit jaar zijn er ongeveer 20 leden vanuit het zwembad opgeroepen voor het strand om te beginnen met deze cursus. Het gaat hierbij om leden die ouder zijn dan 13 jaar en in het bezit zijn van zwembrevet 6. Daarnaast zijn er een aantal mensen die helemaal nieuw zijn bij onze brigade, die dit jaar starten met de basisopleidingen in het zwembad en op het strand.

De totale groep is in tweeën gesplitst, zodat de instructeurs meer aandacht kunnen hebben voor de cursisten. Bijkomend voordeel voor de cursisten is dat zij een week later een gemiste les kunnen inhalen, aangezien de tweede groep dan dezelfde les volgt.

Tijdens de opleiding Brevet Strandwacht leren de jonge aspirant-strandwachten belangrijke zaken over de zee en de Nederlandse kust. Tevens wordt er in de praktijk geoefend met het uitvoeren van zwemmend redden op zee.

De komende maanden zullen de aspiranten op zaterdagochtend hun lessen volgen, waarna er op 29 augustus examen wordt gedaan. Vanaf volgend jaar zullen zij dan intern verder worden opgeleid.