De open dag van de IJmuider Reddingsbrigade was een groot succes. Ongeveer 300 bezoekers kwamen op zondag 18 augustus een kijkje nemen bij de vrijwillige redders.

De IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) heeft een open dag georganiseerd voor jong en oud om meer te kunnen vertellen over het reddingsbrigadewerk. Al voor de officiële opening kwamen de eerste bezoekers een kijkje nemen. Om 12.00 uur stond al het materiaal uitgestald rondom het hulpdienstengebouw ‘De Waecker’ en was iedereen klaar voor de open dag.

Al snel kwamen tientallen bezoekers om op de foto te gaan met het materiaal. De leden van de IJRB vertelden zo veel mogelijk over de materialen en het werk wat zij doen. Speciaal voor de kinderen waren er vijf opdrachten, waarmee zij een reddersdiploma konden behalen. Als alle vijf de opdrachten waren uitgevoerd werden zij een beetje redder van de IJmuider Reddingsbrigade.

Om 14.00 uur was er een reddingsdemonstratie waar de redders lieten zien hoe een drenkeling wordt gered met een boot en met een waterscooter. Op de zuidpier stonden ongeveer 80 bezoekers, die enthousiast naar de show keken. Door middel van een luidspreker vertelde de reddingsbrigade wat de redders op het water deden en waarop zij letten.

Om vier uur was de open dag ten einde. Sommige kinderen kregen maar niet genoeg van het klimmen op de boten en auto’s, want zij wilden niet meer mee terug met de ouders. De reddingsbrigade hoopt dat zij zich aanmelden bij de brigade om een toekomstige redder te worden. Want naast het reddingsbrigadewerk op het strand geeft de IJRB elke vrijdagavond zwemles aan jong en oud.

Video