Nieuwjaarsdag begon al vroeg dit jaar, om 11 uur stonden een paar fanatieke brigadeleden al op reddingspost De Waecker om alles klaar te zetten voor de nieuwjaarsduik.

Schermen ophangen, tent opzetten en allerlei andere voorbereidingen. Al snel kwam de eerste deelnemer zich omkleden in de brigadepost en rond één uur stond iedereen op het strand en werd het startschot gegeven. Tijdens de duik heeft de brigade toezicht gehouden. Zo was het de taak voor de brigadeleden om EHBO te verlenen waar dat nodig was en ervoor zorgen dat de duikers niet onderkoeld raakten.

Het weer zat erg mee dit jaar: de zon scheen voluit. Toch was het verraderlijk fris, maar dat weerhield de 350 waaghalzen niet om het nieuwe jaar met een frisse duik te beginnen. Er waren zelfs enkelen die er geen genoeg van konden krijgen en een tweede duik namen. Na afloop was er in paviljoen Noordzee erwtensoep te krijgen.

Nieuwjaarsborrel

Later in de middag was er op de Waecker een nieuwjaarsborrel voor de IJRB. Voorzitter Hans Rozemeijer gaf hierbij een terugblik op het oude jaar en stak de brigadeleden een hart onder de riem voor het nieuwe jaar. Daarna was er tijd voor een hapje en een drankje.