Ieder jaar faciliteren Paviljoen Noordzee en de IJmuider Reddingsbrigade de traditionele nieuwjaarsduik. Op 1 januari 2015 doken rond de 750 deelnemers om 13.00 uur het koude zeewater in.

Vanaf 12 uur konden de deelnemers zich bij Paviljoen Noordzee gratis inschrijven voor de Nieuwjaarsduik. In het gebouw van de IJmuider Reddingsbrigade en een tent op het strand konden de deelnemers zich omkleden. Deelnemers en kijkers werden op het strand verwelkomt door gezellig muziek. Het zeewater had een temperatuur van ongeveer 8 graden celsius, relatief warm voor het tijd van het jaar. Maar de harde wind maakte de Nieuwjaarsduik wat koud. Om 13.00 uur doken de deelnemers het zeewater in. De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade stonden op dat moment klaar op het strand en in de zee om de deelnemers te ondersteunen.

Na de duik konden de deelnemers hun herinneringsvaantje ophalen bij Paviljoen Noordzee en genieten van een warme drank. Het nieuwjaarsfeestje ging daar nog enige tijd door met gezellige muziek.

De nieuwjaarsduik werd dit jaar ondersteund door onder andere; Unox, Tromp Verhuur, Ab Inbev, Beentjes Groentebroers, Vijzelaar, Triple Meat en Jopen Bier.

Foto’s

Foto-album van de IJmuider Courant.
Foto-album van IJmuiden Actueel
Foto-album van Paviljoen Noordzee
Video-reportage van Ed van Steenkiste

Facebook

De Nieuwjaarsduik 2015 is ook als Facebook Event te vinden. http://www.facebook.com/events/1545153432407058/