Vandaag is de 30ste nieuwjaarsduik van IJmuiden gehouden. De nieuwjaarsduik op het IJmuiderstrand wordt jaarlijks georganiseerd door Paviljoen Noordzee in samenwerking met de IJmuider Reddingsbrigade (IJRB).

Vanaf 11.30 uur kon iedereen die fris het nieuwe jaar wilde induiken zich inschrijven bij Paviljoen Noordzee. Daarna konden zij zich omkleden in het gebouw van de IJmuider Reddingsbrigade om zich klaar te maken voor de frisse nieuwjaarsduik. Op het strand had de IJRB een grote tent opgezet om eventuele onderkoelde personen op te vangen.

Om 13.00 uur werd het startsein gegeven en renden ongeveer 700 mensen de koude Noordzee in. De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade waren als EHBO-er paraat in de tent en stonden in overlevingspak klaar in het water.

Door de koude wind ging iedereen vrij snel weer het water uit, om zich weer om te kleden. Daarna kon iedere deelnemer een herinneringsvaantje ophalen bij Paviljoen Noordzee en genieten van een warme chocolademelk, glühwein, erwtensoep en gezellige muziek.

Foto’s

Bekijk het album van de IJmuider Courant
Bekijk het album van Ko van Leeuwen
Bekijk het album van Ed Geels
Bekijk een filmpje van Ed van Steenkiste