De traditionele nieuwjaarsduik in IJmuiden wordt georganiseerd door Paviljoen Noordzee en de IJmuider Reddingsbrigade. Ongeveer 550 deelnemers hebben een duik genomen in de Noordzee.

Vanaf 12 uur konden de deelnemers zich inschrijven bij Paviljoen Noordzee en zich omkleden in het gebouw van de IJmuider Reddingsbrigade. Op het strand was een tent neergezet, waar de deelnemers uit de wind konden wachten tot het startsein.

Acht vrijwilligers stonden met overlevingspakken in het water en twaalf vrijwilligers op het strand ter beveiliging van de deelnemers. Zij hebben twee deelnemers moeten helpen met onderkoelingsverschijnselen. Beide personen zijn opgewarmd met dekens en een warme kop thee. Naast deze twee incidenten zijn er geen bijzonderheden gebeurd.

Bij Paviljoen Noordzee was er na afloop een lekkere kop snert, warme chocolademelk of glühwein te krijgen. Tevens was er gezellige muziek en een warme kachel om weer op te warmen. Alle deelnemers kregen hier na afloop een vaantje ter herinnering aan de nieuwjaarsduik van 2013.