De IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) heeft afgelopen week een nieuwe reddingsboot tot haar beschikking gekregen. De WRH-635 Rescue ligt 24/7 paraat in de jachthaven om hulp te verlenen.

De boot is volledig in Nederland ontwikkeld en gebouwd door WorkRibs Holland. Zij ontwikkelen dit type boot al meer dan 15 jaar en hebben de nieuwe reddingsboot voor de IJRB naar hun wensen gebouwd. De boot is 6,35 meter lang en heeft een Yamaha 130PK buitenboordmotor om snel te kunnen manoeuvreren tussen de golven. De communicatiemiddelen zijn ingebouwd, er zijn extra handgrepen geplaatst en de kuip is zelflozend, waardoor overslaand zeewater niet in de boot blijft liggen.

De gemeente Velsen onderschrijft het belang van de reddingsbrigade in Velsen. Mede daarom is de nieuwe reddingsboot gefinancierd met subsidie. Deze nieuwe reddingsboot vervangt de huidige 9 jaar oude reddingsboot PM600.

De WRH-635 is per direct inzetbaar vanuit de Jachthaven Seaport Marina. De reddingsboot ligt dag en nacht gereed om snel te kunnen uitvaren. De vrijwilligers van de IJmuider Reddingsbrigade kunnen namelijk ieder moment van de dag door de meldkamers worden gealarmeerd om hulp te verlenen.

De bemanningsleden worden intern opgeleid en behalen uiteindelijk het internationaal erkende Lifeguard Schipper Beach diploma van Reddingsbrigade Nederland.

Reddingsboot WRH635 van WorkRibs Holland in actie op zee bij de IJmuider Reddingsbrigade