Woensdag om half 2 ‘s nachts werd de IJmuider Reddingsbrigade gealarmeerd voor een assistentie aan de brandweer bij een middelbrand in het havengebied.

Bij de scheephelling aan de Rondweg lag een drijvend clubhuis voor inspectie en onderhoud. In het clubhuis is rond 1 uur ’s nachts brand uitgebroken. De brand werd gemeld door een wachtsman van een naastgelegen bedrijf.

De IJmuider Reddingsbrigade is opgeroepen om te assisteren op het water. De brandweer wilde een boot met verlichting voor bewaking van de brandweerleden en eventuele assistentie. Met de reddingsboot kon uiteindelijk een brandslang bovenwinds op de steiger worden aangebracht, waardoor de brand van twee kanten bestreden werd.

Een terreinwagen van de IJmuider Reddingsbrigade is ter plaatse gegaan om te assisteren. Zij werden door de brandweerofficier ingezet om een aantal strandhuisjes op het kleine strand te waarschuwen voor de rookontwikkeling. De huisjes moesten deuren en ramen gesloten houden.

De inzet heeft ruim 3 uur geduurd. De IJRB heeft gezorgd voor verse koffie en thee voor alle hulpverleners. Het clubhuis heeft helaas behoorlijke schade opgelopen.