Vrijdagmiddag rond rond half twee kwam er bij de IJmuider Reddingsbrigade een melding binnen dat er in Zandvoort een groep mensen in zee in de problemen was geraakt. De IJmuider Reddingsbigade heeft hierbij geassisteerd.

Vrijdagmiddag omstreeks half twee kwam er een melding binnen bij Reddingsbrigade Zandvoort dat er meerdere mensen in de problemen waren geraakt in zee, mogelijk door een muistroom.
Hierop heeft de Reddingsbrigade Zandvoort direct om assistentie gevraagd van de Reddingsbigades uit Bloemendaal en IJmuiden.
Omdat het voor de IJmuider Reddingsbrigade een behoorlijk stuk rijden is kwam deze pas ter plaatse op het moment dat de gealarmeerde traumahelikopter bezig was haar landing in te zetten en alle slachtoffers al uit zee waren gehaald.

Één van de slachtoffers werd gereanimeerd, het personeel van de traumahelicopter heeft deze reanimatie geassisteerd.
Het voertuig van de IJmuider Reddingsbrigade heeft op verzoek op de boulevard brandcards opgehaald en deze naar de plek van het incident gereden. Hierna is het gereanimeerde slachtoffer samen met het personeel van de traumahelicopter door de IJmuider Reddingsbrigade vervoerd naar de ambulance om zo snel mogelijk onder politie begeleiding naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Inmiddels waren alle zwemmers, die niet vervoerd hoefden te worden, naar het ziekenhuis overgebracht naar het politiebureau van Zandvoort, om daar opgevangen te worden.

Helaas is later op de avond het bericht binnen gekomen dat het gereanimeerde slachtoffer in het ziekenhuis is overleden.