Zaterdagmiddag rond een uur of twee is een oudere man uit IJmuiden door een ongeluk, met zijn fiets, van de pier gevallen.

De man viel gelukkig bij het begin van de pier eraf. Dit is het punt waar het zand nog ligt en weinig rotsblokken. De man was op de terugweg en volgens eigen zeggen is hij uit evenwicht gebracht door een los steentje op de pier. Daardoor viel de man van zijn fiets over de (betonnen) rand van de pier. Tijdens zijn val heeft hij mogelijk een van de rotsblokken geraakt waardoor zijn linkerbeen beschadigd raakte. Toevallig reed onze terreinwagen een rondje bewakingsgebied en reed op de pier. Door omstanders werd de terreinwagen gewaarschuwd en ging snel ter plaatse. De politie was inmiddels ook al gealarmeerd en was daardoor snel ter plaatse om assistentie te verlenen.

Nadat de reddingsbrigade samen met de politie de man had geholpen, arriveerde de ambulance snel. Dit was nodig omdat het been een flinke wond had waardoor een botbreuk niet uitgesloten was. Zij hebben hem verder ter plaatste geholpen. Doordat de man ongunstig naast de pier lag was het nodig om hem in te spinnen op de brancard zodat hij veilig de pier op kon worden gebracht. Daarna is de man overgedragen aan de ambulance. De reddingsbrigade heeft er nog voor gezorgd dat zijn fiets veilig neer werd gezet bij Seaport Marina, waar het slachtoffer hem later zou laten ophalen.