Ondanks dat het Nederlands elftal op zaterdag een wedstrijd speelde tegen Japan was het een hectische dag voor de Reddingsbrigade IJmuiden. Er stond flink wat wind, dus een prima moment voor wind- en kitesurfers om naar het strand te komen. En daar werd ook gebruik van gemaakt. Het strand was overvol van liefhebbers van deze sport.

De dag begon vrij rustig. Maar aan het begin van de middag heeft de brigade een assistentie uitgevoerd bij een kitesurfer met materiaal problemen. Later op de middag werden er weer drie assistenties uitgevoerd. Bij alledrie de gevallen ging het om kitesurfers met materiaalproblemen. Ook was er een incident van een man met een hoofdwond.

Nadat de pagers af waren gegaan zijn een aantal alarmploegleden gebleven om de strandploeg te assisteren. En dat was maar goed ook want om 17.00 was er een onwelmelding bij strandpaviljoen Zeezicht. Het bleek te gaan om een vliegeraar met rugklachten. De man was twee keer door de wind gevangen en van twee meter hoogte plat op zijn rug gevallen. De man is met een ambulance afgevoerd.

Zondag

Zondag was het weer een drukke dag voor de reddingsbrigade. Na de hectische dienst op zaterdag waren de leden al een beetje voorbereid op een drukke dag. De boten werden al vroeg op het klaargezet, gereed om uit te kunnen rukken zodra het nodig zou zijn.

Halverwege de middag was de eerste melding. En uiteindelijk is er is acht keer hulp verleend aan kitesurfers. Vier van hen zijn daadwerkelijk aan land gebracht met materiaalproblemen. Ondanks de kleine strandploeg van die dag is er prima hulp verleend.