Een 15-jarige kitesurfer heeft zich vergist in de kracht van de wind. Hierdoor kwam hij in de problemen bij de Zuidpier.

Een strandhuisjesbewoner van het IJmuiderstrand zag de kitesurfer dichtbij de pier drijven en zag dat hij het niet meer voor elkaar kreeg zijn kite omhoog te krijgen. Direct snelde de oplettende bewoner naar een vrijwilliger van de IJRB, die op het strand aanwezig was.
De IJRB’er belde de brandweermeldkamer met het verzoek de alarmploeg in kennis te stellen.
Negen IJRB’ers kwamen op de alarmering af en gingen met twee vaartuigen en twee voertuigen richting de kustlijn om de kitesurfer te redden.

Op het strand aangekomen bleek dat de kitesurfer inmiddels zelfstandig de Zuidpier was opgeklommen. Enkele IJRB’ers hebben de kitesurfer geholpen met het opruimen van zijn materiaal dat door de harde wind in de knoop was geraakt.

Na al het ingezette materiaal te hebben schoongemaakt en het incident te hebben nagesproken gingen de vrijwilligers weer huiswaarts.

Gebroken vinger
Even voor dit incident werd hetzelfde lid van de IJRB aangesproken door een persoon, die vermoedelijk zijn vinger had gebroken. De IJRB’er heeft de vinger van het slachtoffer ondersteuning gegeven door een spalkje aan te leggen. Hij heeft de onfortuinlijke man doorverwezen naar de eerste hulp.