Zondagnamiddag begon de wind aan te trekken, daardoor kwamen er veel watersporters naar het strand van IJmuiden. Een kitesurfer kwam na een sprong in de lucht verkeerd neer in het water. Een andere kitesurfer zag het gebeuren en ondernam gelijk actie.

De kitesurfer kwam verkeerd neer en bleef een tijdje liggen in het water. Omstanders hebben het slachtoffer uit het water getrokken en de hulpdiensten gealarmeerd. Met de kite werd een windscherm gemaakt om het slachtoffer te beschermen tegen de koude wind.

De IJmuider Reddingsbrigade is tegelijk met de ambulancedienst gealarmeerd en kwam snel ter plaatse met dekens om het slachtoffer warm te houden. Het water heeft nu een temperatuur van ongeveer 13 graden, op de koude grond met een koude wind kan een persoon snel onderkoeld raken.

De tweede auto van de IJRB heeft het ambulancepersoneel, met materiaal, naar het slachtoffer op het strand gebracht. Het slachtoffer kreeg via een infuus een pijnstiller toegediend. Na een paar seconden werkte het middel en kon de been gestabiliseerd worden. Het slachtoffer is met de ambulance naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk gebracht waar de breuk verder onderzocht wordt. Het ambulancepersoneel gaat er van uit dat de scheenbeen en kuitbeen allebei zijn gebroken.

De IJmuider Reddingsbrigade is bedankt door het slachtoffer en door de ambulancedienst voor de samenwerking.