De IJRB werd vanmiddag tijdens een oefening gealarmeerd voor een pierongeval. Samen met de ambulance werd hulp verleend aan een vrouw die gevallen was.

Tijdens een oefening van de IJmuider Reddingsbrigade (3 boten waren aan het oefenen met het evacueren van slachtoffer uit de jachthaven), kwam er een alarmering binnen via de meldkamer van de CPA. In eerste instantie sprak de melding van een onwel persoon op de Zuidpier.

De Rescue 2 die bij de oefening aanwezig was en de eerste auto van IJRB zijn ter plaatse gegaan om te assisteren. Het tweede voertuig van de IJRB begeleidde de ambulance. Inmiddels waren ook twee politiewagens ter plaatse.

Het bleek te gaan om een vrouw die op het torentje was geklommen en naar beneden was gevallen. Zij lag op de pier met een zeer pijnlijke voet/enkel. Ze was niet buiten bewustzijn geweest en had alleen last van haar voet.

Het ambulancepersoneel heeft samen met de politie en de IJRB het been van de vrouw gestabiliseerd met een vacuumspalk. Vervolgens is zij op de wervelplank gelegd en op de brancard getild.

De ambulance heeft de vrouw meegenomen naar het Rode Kruis Ziekenhuis voor verdere behandeling.