IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

27

Mrt

2011

Inzet IJRB en ambulance bij pierongeval

De IJRB werd vanmiddag tijdens een oefening gealarmeerd voor een pierongeval. Samen met de ambulance werd hulp verleend aan een vrouw die gevallen was.

Tijdens een oefening van de IJmuider Reddingsbrigade (3 boten waren aan het oefenen met het evacueren van slachtoffer uit de jachthaven), kwam er een alarmering binnen via de meldkamer van de CPA. In eerste instantie sprak de melding van een onwel persoon op de Zuidpier.

De Rescue 2 die bij de oefening aanwezig was en de eerste auto van IJRB zijn ter plaatse gegaan om te assisteren. Het tweede voertuig van de IJRB begeleidde de ambulance. Inmiddels waren ook twee politiewagens ter plaatse.

Het bleek te gaan om een vrouw die op het torentje was geklommen en naar beneden was gevallen. Zij lag op de pier met een zeer pijnlijke voet/enkel. Ze was niet buiten bewustzijn geweest en had alleen last van haar voet.

Het ambulancepersoneel heeft samen met de politie en de IJRB het been van de vrouw gestabiliseerd met een vacuumspalk. Vervolgens is zij op de wervelplank gelegd en op de brancard getild.

De ambulance heeft de vrouw meegenomen naar het Rode Kruis Ziekenhuis voor verdere behandeling.

Terug naar nieuwsoverzicht

2 reacties

 1. marco zegt: 29 Maart 2011, 21:43 uur

  We zagen de auto`s rijden over de pier dacht er is heel wat aan de hand…
  Maar nu ik dit lees niet dus…..
  Aan de ene kant goed hoor maar wel een beetje veel auto`s die kant op voor zoiets….

 2. Jeroen Groot zegt: 31 Maart 2011, 12:53 uur

  Zoals in het stukje te lezen is, was de melding in eerste instantie ‘onwel persoon’. Dat kan dus zelfs een reanimatie betreffen. Gelukkig bleek het hier mee te vallen, maar de mevrouw had bij haar val ook rug- of nekletsel op kunnen lopen. Tevens is het standaard dat wij met 1 auto alvast ter plaatse gaan en onze tweede auto de ambulance opvangt en begeleidt naar de ongevalslocatie. De politie wordt ook standaard gealarmeerd bij dit soort meldingen.
  Met vriendelijke groet,
  Jeroen Groot, teamleider IJRB

Laat een reactie achter