Om 20.38 uur werd de IJRB gealarmeerd voor een slachtoffer in één van de bunkers in het duingebied achter het Kennemerstrand. In eerste instantie leek het te gaan om een reanimatie/AED-inzet, maar dit bleek uiteindelijk niet het geval.

Toevallig waren er nog een aantal leden op post De Waecker aanwezig, die na een lange dienst nog wat aan het napraten waren. Hierdoor kon er zeer snel een actie worden opgestart. De eerste auto is direct ter plaatse gegaan en kwam ongeveer tegelijkertijd aan met de politie, ambulance en Koninklijke Marechaussee. Vlak daarna kwam ook de brandweer ter plaatse.

In één van de bunkers was een man gevallen, waarna zijn vrienden de hulpdiensten hadden ingeschakeld. Gelukkig bleek de man wel aanspreekbaar te zijn.

Met de inmiddels aangekomen alarmploeg kon een tweede auto bemand worden, die vervolgens het duingebied ingereden is om bij de bunker te komen. Ook de traumahelikopter was intussen onderweg.

De hulpdiensten hebben het slachtoffer op een wervelplank uit de bunker gehaald. De IJRB heeft het helikopterpersoneel opgevangen en naar het slachtoffer gebracht. Deze is vervolgens gestabiliseerd en onder motorbegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

De inzet is daarna met samen met de brandweer nabesproken in hulpdienstengebouw De Waecker. Om 21.30 uur kon de alarmploeg weer op huis aan.