Door de storm zijn er veel zeehonden opgevangen in de zeehondencrèche Pieterburen. Er is een groot tekort aan handdoeken voor de verzorging van de dieren. De Reddingsbrigades in Kennemerland verzamelen handdoeken voor de opvang. Helpt u ook mee?

In de zeehondencrèche in Pieterburen verblijven momenteel meer dan 350 zeehonden. Door het slechte weer zijn de laatste dagen veel jonge zeehonden in de problemen geraakt en ook worden er veel zeehonden binnengebracht die ziek zijn. Veelal ontstaan de problemen door longwormen.

Door het grote aantal zeehonden is er een tekort ontstaan aan ruimte om de dieren onder te brengen, maar ook in handdoeken. De handdoeken worden gebruikt bij de verzorging van de dieren. Hierbij worden er 8 handdoeken per zeehond verbruikt.

De Reddingsbrigades in Kennemerland willen een bijdrage leveren en hebben daarom alle medewerkers opgeroepen zoveel mogelijk handdoeken te verzamelen voor de zeehondencrèche.

Bij deze willen wij ook u vragen een bijdrage te leveren. Heeft u gebruikte (schone) handdoeken over? Dan kunt u deze voor maandag 16 januari inleveren van 10.00 tot 16.00 bij onze collega’s in Bloemendaal.

De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade
Zeeweg 78
2051 EC Overveen

Wij willen u namens de Reddingsbrigades en zeehondencrèche Pieterburen alvast heel erg bedanken voor uw steun.