De laatste week van de zomervakantie was de rustigste week van de gehele zomerperiode. In totaal moesten de Lifeguards deze week 7 keer hulp verlenen.

Hier zat een alarmering bij op woensdagavond om ongeveer 23.00 uur. Het betrof een assistentie aan de ambulancedienst vanwege een onwelmelding in één van de strandhuisjes. Deze persoon moest uiteindelijk worden meegenomen door de ambulance.

Daarnaast werd er nog 6 keer eerste hulp verleend, waarbij het ging om onder andere 2 wespensteken en een (waarschijnlijk) gebroken teen.

Aanstaande woensdagavond wordt een lange opleidingsperiode voor een aantal leden afgesloten met een examen. Een viertal doet examen voor Junior Lifeguard en 1 persoon gaat op voor Senior Lifeguard. Begin oktober volgt er nog een examen, waaraan nog een aantal Junior Lifeguards, Lifeguards en een chauffeur mee doen.
De opleiding voor deze diploma’s is al in februari begonnen. Elke woensdagavond wordt er cursus gegeven, eerst theorie en vanaf juni ook praktijk. De kandidaten in opleiding leren op een juiste manier hulpverleningen in zee en op het strand uit te voeren.

Gezien de zomervakantie inmiddels in heel Nederland afgelopen is, zal de IJRB vanaf deze week niet meer doordeweeks aanwezig zijn. Vanzelfsprekend kan de IJRB buiten openingsuren van de reddingspost altijd gealarmeerd worden via 112 (bij spoed).