De IJmuider Reddingsbrigade (IJRB) was afgelopen week voor het eerst deze zomer de hele week open voor strandbewaking. In totaal zijn er in deze week 22 hulpverleningen gedaan.

De strandpost van de IJRB is het hele jaar in het weekend geopend; in de winter op zondag en in de zomer op zaterdag en zondag. In de zomervakantie zijn de Lifeguards van de IJRB er ook doordeweeks. Omdat de zomervakantie van regio Noord dit jaar erg laat valt (vanaf 23 juli), maar het al erg mooi weer was, is de IJRB afgelopen week al begonnen met de doordeweekse diensten.

De strandploeg bestond gemiddeld uit 8 personen en ondanks het warme weer viel de drukte erg mee. Hierdoor konden de Lifeguards oefenen met de boot en met de rescueboards. Toch moest er ook hulp worden verleend. Zo moest er 17x eerste hulp worden verleend; 11x voor klein leed (schelpjes, snijwondjes), 5x voor grotere wonden en 1x voor een mogelijk gebroken teen.
Daarnaast was er een vondeling, assistentie aan een vaartuig, assistentie aan een kitesurfer en assistentie aan een ruiter die van haar paard gevallen was.

Op zondag 22 juli moest er een grote zoekactie worden opgestart, toen er een melding binnenkwam van een vermiste jongen, die voor het laatst gezien was op de Zuidpier. Omdat het onduidelijk was of hij in het water terecht gekomen was, werden direct alle hulpdiensten ingeschakeld. De IJRB is begonnen met zoeken naar de jongen in het water, vanuit de boot. Tevens is door de auto van de IJRB het pierhek geopend, zodat politie, ambulance en brandweer de Zuidpier op konden. Ook werd de KNRM ingeschakeld, evenals een traumahelikopter, een politiehelikopter en de marechaussee.
Uiteindelijk bleek dat de jongen was terug gelopen naar de auto op de parkeerplaats, toen hij zijn ouders niet meer kon vinden. Daar werd hij in goede gezondheid aangetroffen door zijn vader.

De komende 6 à 7 weken zullen de vrijwilligers van de IJRB dagelijks aanwezig zijn op het strand. Buiten openingsuren kan de IJRB altijd gealarmeerd worden via 112 (bij spoed).